Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filodegsknyten med nötkålfyllning

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filoplattorna i kvadrater på 10x10 centimeter. Lägg fem ark ovanpå varandra så att hörnen bildar ett stjärnmönster.
  2. Hacka hasselnötskärnorna grovt och snitta mangoldbladen fint. Blanchera bladen tills de sjunker samman, häll bort vattnet och blanda med nöthacket. Smaka av med massor av färsk timjan, salt och peppar.
  3. Låt fyllningen svalna och lägg den på filoarken. Fäst ihop med snöre eller gräslök och pensla med olja. Stek knytena i ugn i 200 grader i 15-20 min tills de är läckert gyllenbruna. Koka under tiden ihop vinägern till ca en tredjedel och ringla den nästan sirapsaktiga såsen i en tunn stråle längs kanten på tallrikarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.