Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Camembertknyten med hallonsås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Spännande filodegsknyten med krämig dessertost och basilikablad. Fick detta på Midsommarafton och mums vad gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200º.
  2. Bred ut filobladen och pensla dem med smält smör. Lägg ihop arken två och två, pensla igen. Dela varje dubbelt ark i fyra delar.
  3. Dela osten i 12 bitar. Ta loss 24 basilikablad från stjälkarna. Placera en bit ost och 2 basilikablad på varje dubbelt filodegsblad. Vik och snurra ihop.
  4. Pensla med resten av smöret och grädda dem gyllene 15-20 minuter. Det gör ingenting om osten flyter ut något, den följer med när man tar loss knytena från bakpappret.
  5. Hallonsås: Koka ihop hallon och balsamvinäger ca 5 minuter. Passera såsen genom en sil. Smaka av med salt och nymalen svart peppar.
  6. Lägg upp knytena på ett stort fat och häll över hallonsåsen. Dekorera med färska hallon och basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.