- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Spännande filodegsknyten med krämig dessertost och basilikablad. Fick detta på Midsommarafton och mums vad gott!
Instruktioner
- Ugnstemperatur 200º.
- Bred ut filobladen och pensla dem med smält smör. Lägg ihop arken två och två, pensla igen. Dela varje dubbelt ark i fyra delar.
- Dela osten i 12 bitar. Ta loss 24 basilikablad från stjälkarna. Placera en bit ost och 2 basilikablad på varje dubbelt filodegsblad. Vik och snurra ihop.
- Pensla med resten av smöret och grädda dem gyllene 15-20 minuter. Det gör ingenting om osten flyter ut något, den följer med när man tar loss knytena från bakpappret.
- Hallonsås:
Koka ihop hallon och balsamvinäger ca 5 minuter. Passera såsen genom en sil. Smaka av med salt och nymalen svart peppar.
- Lägg upp knytena på ett stort fat och häll över hallonsåsen. Dekorera med färska hallon och basilikablad.
Publicerat den
22 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar