Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och äppeltiramisu med hallonsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Säsongens läckraste tiramisu görs i form! Görs kvällen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädde, socker och vaniljsocker till fast skum. Lägg hallon och tranbärsjuice i en matberedare eller mixer och kör till puré. Rör ner det i grädden.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Häll 1½ msk äppeljuice i en liten kastrull och låt det sjuda upp. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i äppeljuicen. Låt alltihop svalna lite innan det rörs ner i gräddsmeten.
  3. Tillsätt mascarpone och rör till en jämn massa. Klä en avlång form med höga kanter med plastfolie. Lägg ett lager smet i botten. Doppa kexen lätt i äppeljuice och fördela ovanpå krämen. Varva kräm och kex. Avsluta med kräm. Täck formen och ställ den kallt, gärna över natten.
  4. Lägg hallonen i en matberedare och kör till en slät puré. Smaka av med florsocker. Stjälp upp tiramisun och skär den i skivor. Bjud såsen till. Garner eventuellt med citronmeliss och några färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.