Kakan är allra godast ljum med iskall vispad grädde eller vaniljsås!
Instruktioner
- Ugn 250 grader.
- Smörj en ugnsfast form 20 x 30 cm eller anpassa storleken efter det ugnsfasta fat som efterrätten ska serveras på.
- Vispa ägg och socker poröst. Rör i mjölet väl blandat med bakpulvret. Tillsätt vatten.
- Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i omkring 5 minuter.
- Toscaglasyr:
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat något.
- Lägg den gräddade kakan på fatet.
Skär de skalade och urkärnade äpplena i skivor 2-3 cm tjocka. Lägg skivorna i rader något över varandra. Bred toscaglasyren över äpplena.
- Grädda i 200 i omkring 20 minuter eller tills glasyren fått ljusbrun färg.
- Kakan är allra godast ljummen med iskall vispad grädde eller vanilssås.
Publicerat den
9 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar