Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina marängkyssar

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Fina små marängkyssar med en fräsch hallonkräm emellan. Marängerna går att förbereda men lägg krämen emellan precis innan servering. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna med hushållsfärgen till ett hårt skum i en skål av rostfritt stål eller glas. Vispa i sockret, lite i taget, och vispa tills det bildas styva toppar. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda marängerna i ca 1½ timme, låt dem svalna i ugnen på eftervärmen.
  3. Fyllning: Vispa mascarponen luftig. Tillsätt grädde och florsocker och vispa ihop. Vänd ner de lätt mosade hallonen i krämen.
  4. Sätt ihop marängerna med en klick mascarponeblandning emellan. Servera dem genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.