Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finska pistaschpinnar

 
  • Serverar: 70-80 portioner
Skriv ut

Jätte goda. Vackert färgglada och läckert sötsalta. Ta den större mängd mjöl om du använder stora ägg.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smöret mjukt tillsammans med socker. Tillsätt äggen ett i taget och rör därefter ner mjölet. Arbeta ihop till en kletig deg och låt vila kallt i minst 30 minuter.Hacka nötterna mycket fint. Dela degen i 8 bitar och rulla ut bitarna till jämna fingertjocka längder. Skär rullarna i 4-5 cm långa bitar. Pensla bitarna med ägg och doppa dem i den hackade pistaschmandeln. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 7-8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.