Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och paprikaspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut först av doften - ta därefter en första tugga och känn att det smakar lika ljuvligt som det doftar. 216 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av fisken. Ta bort eventuella ben med en tång eller en pincett. Skär varje fisksort i tolv tärningar, ca 3 cm stora. Skölj citronen och skär den i åtta skivor. Dela rosmarinkvistarna i ca 3 cm långa bitar.
  2. Halvera och ansa paprikorna. Dela varje halva på mitten. Lägg den pressade vitlöksklyftan i en skål. Pressa limefrukten och rör samman limesaft och olivolja med vitlöken.
  3. Trä spetten genom att vika paprikabitarna över fisktärningarna. Varva paprika av olika färg och fisk av olika sort på spetten. Varva med två citronskivor och några rosmarinkvistar på varje spett.
  4. Pensla spetten med lime- och vitlöksmarinaden. Salta och peppra och lägg dem på en tallrik. Täck över med plastfolie och låt stå 1 timma i kylen. Grilla spetten runtom, ca 10 minuter, och pensla dem under tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.