Njut först av doften - ta därefter en första tugga och känn att det smakar lika ljuvligt som det doftar.
216 kcal/portion
Instruktioner
- Skölj och torka av fisken. Ta bort eventuella ben med en tång eller en pincett. Skär varje fisksort i tolv tärningar, ca 3 cm stora. Skölj citronen och skär den i åtta skivor. Dela rosmarinkvistarna i ca 3 cm långa bitar.
- Halvera och ansa paprikorna. Dela varje halva på mitten. Lägg den pressade vitlöksklyftan i en skål. Pressa limefrukten och rör samman limesaft och olivolja med vitlöken.
- Trä spetten genom att vika paprikabitarna över fisktärningarna. Varva paprika av olika färg och fisk av olika sort på spetten. Varva med två citronskivor och några rosmarinkvistar på varje spett.
- Pensla spetten med lime- och vitlöksmarinaden. Salta och peppra och lägg dem på en tallrik. Täck över med plastfolie och låt stå 1 timma i kylen. Grilla spetten runtom, ca 10 minuter, och pensla dem under tiden.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar