Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskbullar i citrongräddsås och fänkålssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att göra sina egna fiskbullar är rätt enkelt och det blir så mycket godare än färdigköpta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Finhacka fisken till färs eller mixa hastigt i maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt. Häll av eventuellt vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.
  3. Sås: Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen. Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7-10 minuter.
  4. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.
  5. Servera fiskbollarna med kokt potatis och fänkålssalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.