Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädergravad lax

 
Skriv ut

Lax är enkel mat, speciellt om den ska grillas. Det här är en speciellt somrig variant eftersom den är gravad i flädermarinad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Filéa fisken, bena ur. Låt skinnet vara kvar. Putsa bort eventuellt fett från laxen med en fiskkniv.
  2. Blanda samman fläderblomssaft, strösocker och salt i en skål. Krossa svartpepparkornen lätt i en mortel, tillsätt dem och vodka.
  3. Massera in hela laxsidorna, även skinnsidorna med blandningen och lägg ihop sidorna med filéerna mot varandra.
  4. Plasta in fisken och låt den gravas i kylen i 2-3 dagar.
  5. Vänd och gnid in laxen i lagen 1-2 gånger per dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.