Den här grytan får lena och behagliga smaker av saffran, kanel, ingefära och garam masala. Serveras med en god couscous med mandel och aprikos.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i skivor och vänd dem i vetemjöl.
Hacka löken och pressa vitlöken. Skär paprikan i bitar och moroten i slantar. Fräs grönsakerna mjuka i en stekpanna och lägg över dem i en gryta.
- Stek fläskfilén så att den får färg, lägg över den till grytan.
Tillsätt cocktailtomater i sitt spad, kanelstång, ingefära, garam masala och saffran. Låt grytan koka 5-10 minuter, så att köttet är genomstekt. Smaka av med salt, citronskal och pressad citron. Avsluta med att röra ner olivolja.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen, men använd dubbel mängd vatten (det blir godare så).
Låt couscousen dra i 10 minuter under lock.
Tillsätt margarin eller smör. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Tillsätt mandelspån och finhackade aprikoser till couscousen.
- Servera fläskfilégrytan med couscousen.
Publicerat den
5 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar