Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med orientaliska smaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här grytan får lena och behagliga smaker av saffran, kanel, ingefära och garam masala. Serveras med en god couscous med mandel och aprikos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i skivor och vänd dem i vetemjöl. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär paprikan i bitar och moroten i slantar. Fräs grönsakerna mjuka i en stekpanna och lägg över dem i en gryta.
  2. Stek fläskfilén så att den får färg, lägg över den till grytan. Tillsätt cocktailtomater i sitt spad, kanelstång, ingefära, garam masala och saffran. Låt grytan koka 5-10 minuter, så att köttet är genomstekt. Smaka av med salt, citronskal och pressad citron. Avsluta med att röra ner olivolja.
  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen, men använd dubbel mängd vatten (det blir godare så). Låt couscousen dra i 10 minuter under lock. Tillsätt margarin eller smör. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Tillsätt mandelspån och finhackade aprikoser till couscousen.
  4. Servera fläskfilégrytan med couscousen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.