Lättlagad, enkel och god köttfärsgratäng med endast fyra basingredienser och lite kryddor.
Instruktioner
- Skala och skiva potatisen tunnt.
Stek köttfärsen i en stekpanna, krydda med salt, peppar och lite grillkrydda om du vill. När färsen tar färg och börjar bli klar, häller du i såsen. Rör runt, stäng av värmen och låt småputtra lite.
- Ta fram en ugnsform. Smörj formen lite med smör eller olja. Lägg skivad potatis i botten. Lägg sedan ett lager med köttfärs. Fortsätt att varva så tills köttfärsen är slut. Avsluta med en rad potatis.
- Lägg sedan in den på nästnedersta falsen och grädda ca 40 minuter på 200 grader. Ta sedan ut och strö på riven ost.
Grädda ca 20 minuter till eller till osten har fått en fin färg på ytan.
Publicerat den
2 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar