Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med smak av oriental chili

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lättlagad, enkel och god köttfärsgratäng med endast fyra basingredienser och lite kryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen tunnt. Stek köttfärsen i en stekpanna, krydda med salt, peppar och lite grillkrydda om du vill. När färsen tar färg och börjar bli klar, häller du i såsen. Rör runt, stäng av värmen och låt småputtra lite.
  2. Ta fram en ugnsform. Smörj formen lite med smör eller olja. Lägg skivad potatis i botten. Lägg sedan ett lager med köttfärs. Fortsätt att varva så tills köttfärsen är slut. Avsluta med en rad potatis.
  3. Lägg sedan in den på nästnedersta falsen och grädda ca 40 minuter på 200 grader. Ta sedan ut och strö på riven ost. Grädda ca 20 minuter till eller till osten har fått en fin färg på ytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.