Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfiléwok med ananas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söt ananas accentuerar fläskfiléns smak i denna wok med gröna böner och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva fläskfilén tunt och lägg den i en skål av glas eller porslin tillsammans med vitlök, ingefära och soja. Blanda väl, täck över med plastfolie och kyl i tre timmar, vänd då och då.
  2. Ta ut köttet ur kylen 30 minuter innan det ska tillagas. Hetta upp 1 msk olja i en wok eller stekpanna på hög värme. Woka bönerna cirka 2 minuter tills mjuka. Ta upp ur woken och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan i woken eller stekpannan. Tillsätt köttet och woka 4-5 minuter tills köttet är brynt runtom. Lägg i bönerna, ananas och groddar och woka cirka 2 minuter tills groddarna är mjuka. Blanda ner honungen och woka tills allt är genomvarmt. Strö över persilja eller koriander före servering och servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.