Söt ananas accentuerar fläskfiléns smak i denna wok med gröna böner och ingefära.
Instruktioner
- Skiva fläskfilén tunt och lägg den i en skål av glas eller porslin tillsammans med vitlök, ingefära och soja. Blanda väl, täck över med plastfolie och kyl i tre timmar, vänd då och då.
- Ta ut köttet ur kylen 30 minuter innan det ska tillagas. Hetta upp 1 msk olja i en wok eller stekpanna på hög värme. Woka bönerna cirka 2 minuter tills mjuka. Ta upp ur woken och ställ åt sidan.
- Hetta upp resten av oljan i woken eller stekpannan. Tillsätt köttet och woka 4-5 minuter tills köttet är brynt runtom. Lägg i bönerna, ananas och groddar och woka cirka 2 minuter tills groddarna är mjuka. Blanda ner honungen och woka tills allt är genomvarmt. Strö över persilja eller koriander före servering och servera med ris.
Publicerat den
18 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar