Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberad ananas med rostad kokos

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Perfekt dessert på nyårsmenyn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av toppen och botten på ananasen, skär av skalet. Skär bort stocken i mitten. Skär ananasen i 5 mm tjocka skivor. Låt den konserverade frukten rinna av.
  2. Smält smöret och farinsockret i en gjutjärns- eller kopparpanna på svag värme. Lägg i ananasen och stek skivorna lätt på båda sidor. Häll på rom och tänd på.
  3. Lägg upp den flamberade frukten på fat, häll på lite av lagen och strö över kokosen. Servera med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.