Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flapjack

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Brittisk kaka. Den är fri från vetegluten men innehåller havregryn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150°C.
  2. Värm smöret, sockret och sirapen i en kastrull tills smöret smält och blandningen har antagit en fin, gyllene färg.
  3. Tillsätt havregryn och blanda till en smet.
  4. Häll smeten i en smörjd långpanna och fördela smeten jämntjockt över hela ytan, platt och fint. Stoppa in formen i ugnen och baka tills kakan fått en jämn, gyllenbrun färg (25 minuter). Gör dubbel sats om du vill göra en hel långpanna.
  5. Ta ut och låt svalna i cirka fem minuter. Vill du ha ett lager mörk choklad på så är det nu du breder ut den över kakan.
  6. Choklad smälts över vattenbad eller i micron. Strö krossade nötter över. Skär sedan kakan i lagom stora bitar, till exempel 5x10 cm. Låt kakorna svalna helt och hållet i formen.
  7. Om tiden i ungnen minskas något så blir kakan mjukare

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.