Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande chokladmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jättegoda muffins, som också ser otroligt gulliga ut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Placera 12 pappersformar i fördjupningarna på en muffinsplåt, eller ställ 12 pappersformar på en bakplåt.
  2. Rör samman margarin, socker, mjöl, ägg och kakaopulver med en elvisp (eller för hand) i en stor skål. Smeten ska bara bli slät, så vispa inte för länge. Rör ner smält choklad. Fördela smeten i pappersformarna; de ska fyllas till ¾.
  3. Grädda muffinsarna i 180 grader varm ugn i ca 15 minuter. Tryck försiktigt på ovan sidan; när den genast höjer sig igen är de färdiga. Låt dem svalna på ett bakgaller.
  4. Fyllning: Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad, och rör ner chokladsåsen.
  5. Skär av ett ”lock” på de kalla muffinsarna med en vass kniv. Dela locken på mitten. Bred lite chokladblandning på muffinsen och tryck ner de båda locken försiktigt, så att de ser ut som vingar. Pudra över lite siktat florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.