30 bullar
Detta recept tar lite tid, men bullarna blir härligt frasiga
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till fördegen och ställ dem att jäsa i rumstemperatur över natten.
- Lös sedan jästen och fördegen i vattnet, blanda ner alla övriga ingredienser och knåda med degblandare eller matberedare i 10 minuter.
- Tillsätt saltet och knåda ytterligare 10 minuter.
- Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela i 25-30 bitar och rulla till bullar. Platta ut dem lite och sätt på smord plåt.
- Pensla eventuellt med vatten och dekorera med sesamfrön eller vallmofrön.
- Sätt nu ugnen på lägsta temperatur, cirka 40-50 grader. Sätt in en skål med vatten i botten och låt bullarna jäsa i ugnen till dubbel storlek.
- Ta ut bullarna och värm ugnen till 250 grader.
- Sätt in bullarna och spruta samtidigt in vatten i ugnen med en blomspruta. Efter tre minuter sänks temperaturen till 200 grader. Baka bullarna i 22-25 minuter.
- Låt svalna på galler och spruta gärna lite vatten på bullarna när de kommer ur ugnen.
Publicerat den
21 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar