Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur ser ditt julbord ut ???

  • 7201 18 september 2010

    Jag längtar till Jul och all matlagning.....
    Jag vet att det är tidigt men jag behöver några nya recept
    och vill gärna testlaga innan,,,,,,,,,,
    Jag vill alltid ha minst en ny rätt varje Jul......
    Hur ser era julbord ut..???
    Mitt ser ut så här...................
    Cognacsmedwurst, Gravad lax, Gravlaxsås, Inlagd sill
    Köttbullar, Finsk kålrotslåda, Krustader med champinjonstuvning, Kalvsylta, Laxmousse med romsås,
    Prinskorv, Potatis, Revbensspjäll, Rödbetssallad,
    2 olika Sillsallader, Skinka, Senap, Sötost,
    Ägghalvor med kaviargrädde/dill
    Äppelmos, Jämtländska stutar......
    Har ni recept på något gott till Julbordet så tar jag gärna emot det......

  • Roggan 18 september 2010

    Det var tidigt! Crepes med mammas skinkstuvning finns alltid på jul bordet. Torkat fläsk också!Mammas skinkstuvning
    Torkat sidfläsk a´la Roggan

  • 7201 18 september 2010

    {snowman}{party}

  • soccermum 18 september 2010

    Har inget recept just nu men jag gillar (utöver det du redan skrivit)
    stuvad grönkål
    brysselkål
    varmrökt lax
    viltkött
    strömmingsrulader med kräftsmak
    bruna bönor
    dopp i grytan
    ägghalvor med majonnäs, räkor och dill
    samt Janssons frestelse på mitt julbord :P

    Däremot klarar jag mej alldeles ypperligt utan kalvsylta, pressylta och rullsylta (A)

    Vad är jämtländska stutar?

  • soccermum 18 september 2010

    Glömde efterrätten jag inte vill fira jul utan: Ris á la Malta eller apelsinris *yummie*
    Jag äter den som den är med massor av apelsinfiléer i medan andra vill ha den med saftsås, smaken är som baken. ;-)

  • elsklingen 18 september 2010

    förra året gjorde jag en snuskigt god matig sallad {drool}
    måste be om exakta mängder bara, hade lite på känn,
    men oj.... härlig smakbrytning till det rökta o stekta osv

    innehöll bla:
    finfin-strimlad rödkål
    rött äpple skivat i tunna klyftor
    pressad apelsinsaft
    granatäpplekärnor
    färsk småbladig spenat
    rapsolja
    o lite sånt (H)
    kan försöka o minnas att posta receptet Om jag minns (o ids med "böket" att lägga in ordentligt )

    Kålrotslåda kke man ska testa !
    Stuvad grönkål är gott .... lite muskot i o valfri grädde såklart...

    - Sen är Min jul Nästan förstörd om jag inte får BRUNKÅL .... från mormors sida, i Halland...
    ett Måste till skinkan !!
    - Likaså Sherrysill, ett ännu mera måste !!
    (varje säsongsfirande måste ha den)
    kryddig o härlig.... bla ketchup, rödlök matjesill o curry !!
    Vill du ha recept ? älskar man sill, är denna en vinnare

    Ett år gjorde jag nån bredbar blandost i ett kärl,
    riven cheddar o grönmögel o en massa annat,
    lite sprit om jag ej minns fel... skulle mogna sen. mkt gott !!


    Vad är sötost ? älskar ost....

  • FruAst 18 september 2010

    Var är GILLA - knappen? Detta gillar jag "elsklingen" (Y)

  • farmoringer 18 september 2010

    Jag saknar också en gilla knapp.........
    Nu måste man klicka citera och sen skriva mera.
    Gilla knapp skulle varit bra..
    (Y)

  • solvik207 18 september 2010

    Någon som har bra recept på sill
    sillsallad
    Currysill
    vitlöksill
    Janson

    Har finskt påbrå så då är
    morotslåda
    Kållåda ett måste
    Risgrynsgröt med saftcreme

  • Lenkan 18 september 2010

    De senaste två åren har jag gjort revbensspjäll som jag smetat in i senap och kryddat med svartpeppar och rosmarin och gjort i ugnen, det kändes som lite julsmaker faktiskt

  • 7201 18 september 2010

    Roligt med alla tips (Y)
    Jämtländska stutar är mjukt tunnbröd och i har vi smör,julskinka,senap och äppelmos.
    Kanongott !!!!

  • soccermum 18 september 2010

    Skrivet av 7201 den 18 sep 2010

    Roligt med alla tips (Y)
    Jämtländska stutar är mjukt tunnbröd och i har vi smör,julskinka,senap och äppelmos.
    Kanongott !!!!


    (Y)

  • Memelie 18 september 2010

    Vi brukar ha en "mini-jul" med kompisarna dan-före-dopparedan, då vi nästan bara har sådan mat som vi gillar (inte så mycket sylta och alladåb(?) )
    Vi brukar ha:
    Jansson
    Köttbullar
    Rödbetssallad
    Skinka + senap
    Prinskorv
    ett par sorters korv, tex vitlöksmedvurst, älgkorv
    Ägghalvor m. majonnäs, stenbitsrom och dill
    Hembakat julbröd (som är sååå gott med smör och ost på)
    Bruna bönor (ingen jul utan bruna bönor)
    och ett par sorters sill (mest för syns skull)

  • sikaal 18 september 2010

    Rödkålssallad är ett måste hos oss

    Rödkålssallad

    även hemmagjord Fransk löksill, däremot tycker vi att Prinsens senapsill är oslagbar, så den köper vi.

    Fransk löksill på matjes

    Jag har visserligen inte Vitlöksströmming på julbordet, men du kan ju titta på detta receptet.

    Vitlöksströmming

  • hillan66 18 september 2010

    Skagenröra och nubbesallad är ett måste på vårat julbord! ...Förutom det klassiska. Vi är tokiga i kallskuret i vår familj och så Jansson förståss. Köttbullarna och prinskorven brukar alltid bli över!{clap}

  • Nhg9 18 september 2010

    Åh vad jag började längta när jag såg denna tråd, Julmaten*suck*
    Här kommer mitt bidrag/lista på det viktigaste på mitt julbord :)
    Gravad lax, Gravlaxsås
    Senapssill
    Prinskorv
    Rödbetssallad, Pressylta
    Ägghalvorna
    Janssons
    Vörtbröd
    Julskinka med senap och hemgjord äppelmos
    och ris ala malta
    och sist sturvor till lite kaffe...
    Men Viktigast av Allt är SKUMTOMTARNA

  • anluk 18 september 2010

    Ja vi har ju oxå klassisk julmat som jansson, olika sorters sill (oftast köpesill dock...), köttbullar (absolut INTE köpköttbullar) prinskorv, brunkål, rödkål, rödbetssallad, Julskinka, ägg, grvad lax eller kallrökt lax, kålrotslåda (makens finska arv), men det absolut viktigaste för mig är kålpudding - jo man ska ha kålpudding på julbordet:)

    Här kommer några recept:







  • solvik207 18 september 2010

    MMMM.
    Nu ser jag bordet framför mig..
    Korvarna
    Köttbullarna
    Prinskorven
    Julkorv
    Dopp i grytan
    Sillen
    Laxen + såsen
    Revbenspjäll
    Potatis
    Äggen
    Kaviaren
    Bröden.....
    Syltan
    Pastejerna
    Potatisgratäng (har vi)
    Kållåda
    morotslåda
    Har säkert missat något.

  • hobbybagaren 18 september 2010

    saltrulle är ett tips, samt att göra spjäll av vildsvin. mycket annorlunda.

  • 7201 18 september 2010

    Hur gör ni morotslådan ????
    Kållåda???? Är det samma som Kålrotslåda....
    Antar att kållåda är gjord på vitkål ???

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.