Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur ser ditt julbord ut ???

  • 7201 10 oktober 2010

    Skrivet av solvik207 den 18 sep 2010

    Någon som har bra recept på sill
    sillsallad
    Currysill
    vitlöksill
    Janson

    Har finskt påbrå så då är
    morotslåda
    Kållåda ett måste
    Risgrynsgröt med saftcreme

    Jag gör alltid denna sillsallad:
    1 liten burk ABBAS inlagda sill (dela i bitar)häll bort spad...
    3/4 burk majonnäs (den vanliga stora storleken på burk)
    3-4 msk ketchup
    1 hackad tomat (kan uteslutas)
    2-3 hårdkokta ägg (hackas)
    5-10 cm hackad purjolök
    Allt blandas ihop och låt dra 1 dygn i kylen.
    Ev.Garnera innan servering med ägg och tomatklyftor
    SUUUPERGOD.............

  • MrsC 10 oktober 2010

    (Y)

    Helstekt kalkon á la Ingelsta

  • MammaModesty 10 oktober 2010

    Ingen jul utan denna sill.... Den godaste Senapssill jag ätit... min svärmor som jobbat i affär där de gjorde denna har delat med sig av receptet...

    Senapssill

  • MrsC 10 oktober 2010

    Skrivet av solvik207 den 18 sep 2010

    Någon som har bra recept på sill
    sillsallad
    Currysill
    vitlöksill
    Janson



    Jättegott och lätt att tillaga (Y)
    Jansson den godaste?

  • MammaModesty 10 oktober 2010

    Ett tips när man gör Jansson.. om man verkligen gillar ansjovissmaken så kan man ta ansjovissill istället för ansjovisfileér då det är mycket mer smak på dem... det är såå gott med Jansson... (Y)(L)

  • LEDIVO 10 oktober 2010

    Vi har inte så stort julbord, men ser till att allas favoriter är med.
    Det som är allas favorit och alltid är med är:
    Julkorv, mammas

  • 7201 10 oktober 2010

    Här kommer ett annat recept på Sillsallad som blir kanongod.
    1 burk ABBAS senapssill (160g) (såsen ska vara med)
    1 creme fraishe
    2-4 hackade hårdkokt ägg
    finhackad rödlök
    finhackad purjolök
    ½ -1 hackat äpple
    lite grovkornig senap+lite johnnys senap(söt/stark)
    Blada alla ingredienser,även såsen från senapssillen
    och låt dra i kylen några timmar eller 1 dygn.
    Ett måste på mitt julbord.....{snowman}{snowman}

  • Amika 10 oktober 2010

    Bagels
    Feferoniknyten
    Heta räkrullar
    Räkrulle
    White chocolate peanut butter cups
    Wanjas knäck
    Elenas knäck-kakor

    Och den 26:e
    Jul kalkonen

    Det vi har på julbordet är:
    Bagels
    feferoniknyten(för att syster älskar dem)
    räkrullar(för att jag älskar dem)
    rökt lax
    olika ostar och kex
    en julost
    skinka(men inte varje år, det beror på om vi är sugna eller inte)
    jansson
    brännvinssill
    senapssill
    räkrulle(omelettrulle med krämig räkfyllning)
    kokt potatis
    köttbullar
    prinskorv
    Lantpaté med rödlöks cumberlandsås
    Och godis förstås. :)
    Sen äter vi alltid kalkon på annandagen. :)

  • The_mama97mia 10 oktober 2010

    Det som är absoluta måsten till julmaten är:
    Värmlandskorv, brunkål, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons och
    Anna-Lisas Kålrotslåda

    Sen gillar jag en fräsch rödkålssallad som ngn tipsade om ovan.
    Grönkålsstuvning är också toppen men det brukar det nog bli på juldagen.

  • 7201 10 oktober 2010

    Skrivet av mama97mia den 10 okt 2010

    Det som är absoluta måsten till julmaten är:
    Värmlandskorv, brunkål, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons och
    Anna-Lisas Kålrotslåda

    Sen gillar jag en fräsch rödkålssallad som ngn tipsade om ovan.
    Grönkålsstuvning är också toppen men det brukar det nog bli på juldagen.

    Testa att tillsätta ½-1 dl ljus sirap i smeten, det blir så gott.
    Gjorde kålrotslåda häromdagen, det är himelskt gott.(Y)

  • 7201 10 oktober 2010

    puff

  • MammaModesty 11 oktober 2010

    Skrivet av mama97mia den 10 okt 2010

    Det som är absoluta måsten till julmaten är:
    Värmlandskorv, brunkål, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons och
    Anna-Lisas Kålrotslåda

    Sen gillar jag en fräsch rödkålssallad som ngn tipsade om ovan.
    Grönkålsstuvning är också toppen men det brukar det nog bli på juldagen.


    Ser att det förekommer värmlandskorv på ditt julbord.. gör du den själv?? annars har jag recept på smeten men efter som jag oftast steker pannbiffar (då heter korvbullar) så har jag lagt in receptet under korvbullar... =)

    Korvbullar

  • Amika 14 oktober 2010

    *puffar en juligt mysig tråd* :) (L)

  • elsklingen 14 oktober 2010

    men för 17, hela mitt långa inlägg bara togs bort {angry-annoyed} *morr*

    aja, tydligen får man ej länka till andra recept utanför forumet då eller ? knasigt....

    sök på Krukost (google) , får upp många goda recpet, som låter som den jag gjorde *mums*
    (Ernst´s , var väldigt likt)

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sherrysill (vår favvo på storhelgs-bordet)

    2 brk matjesill , i 2-3 cm bitar (vanliga storleken på konserv, ej stora glasburkarna)
    1 dl ketchup
    2 msk vatten
    2 msk curry
    ½ dl socker
    ½ tsk vitpeppar
    1 dl finhackad röd lök
    3 msk finhackad dill
    2 msk sherry

    - Blanda ihop allt i en burk med lock.

    - Låt stå 2-3 dagar innan den ätes. (kan gå om du missat göra den, efter 1 dag, men bäst o dra)

    Den blir kryddig o rätt stark, o mkt röra , mums !


    Vintersalladen kommer recept på snart, har ej fått det ännu.

    Låt er väl smakas {kiss}

  • soccermum 14 oktober 2010

    TACK elsklingen :)

  • boz1965 14 oktober 2010

    Mitt julbord är traditionellt skånskt/danskt.

    Skinkan ska vara där och knaperstekt flæskesteg likaså.
    Både brunkål och rödkål är självklarheter.
    Små "kryddpepparspetsade" julköttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sillsallad, minst 5 olika sorters inlagd sill, stekt sill i lök och ättika, ägghalvor, potatis, ris à-la malta med saftsås och en massa annat som garanterat får gästerna att knäppa upp byxknapparna innan de sätter sig till ro i soffan och faller i matkoma med Kalle Anka tjattrandes i teven. :D

    Men INTE lutfisk - jag hatar lutfisk!!! {sick}

  • kicki91 14 oktober 2010

    Äggost är ett måste på vårt julbord, gärna med björnbärssylt till.

  • elsklingen 14 oktober 2010

    Skrivet av soccermum den 14 okt 2010

    TACK elsklingen :)


    {hug-left} {hug-right} vassegoo


    Jo, vi har börjat äta Lutfisk på juldagen istället, som ensamrätt
    (el nån dag senare, iaf runt julen) .
    Den kommer inte i skymundan då, för det var det sista som serverades, ensamt, o alla var såååå mätta redan....

    Började inte gilla det förrän som vuxen..... speciell doft, men lööööööve it nu !

    Såklart klassiska tillbehör:
    kokt potatis
    gröna ärtor
    härlig vitsås
    mortlad kryddpeppar
    o en dutt skånsk senap :p


    puh, saliverar bara jag skriver om det !!.... haha....


    edit , glömde en kram !

  • mrboy 15 oktober 2010

    börjar med de saker som inte framhållts tidigare
    Vi brukar alltid ha katrinplommon med pommeransskal, bra för att hålla igång matsmältningen iom, sen har vi waldorf salad, rört smär ansjovissmör och vitlökssmör, fikonmarmelad, stilton, roqford och någon kitost, vörtbröd, senap enligt hemligt familjerecept(jag är den i generationen 70-80talet som har fått receptet, innan dess var det min morbror, innan honom morfars bror, innan dess morfars mor, sen är historien höljd i dunkel), sen är det skinka, leverpastej, kalvsylta, pressylta, prinskorv julkorv, salami, medwurst, pastrami, ägghalvor, sju sorters sill, sillsallad, grönsallad, potatis, doppa, brunkål rödkål långkål, brysselkål edamer (givetvis), cheddar, gräddost, skinksvålen är det alltid krig om, min hustru vill inte se den så jag brukar äta den när jag lagar:))

    ungefär:)

    edit: glömde jansson, det gör man ju bara inte, skäms mig:)

  • boz1965 15 oktober 2010

    Skrivet av solvik207 den 18 sep 2010

    Någon som har bra recept på sill
    sillsallad
    Currysill
    vitlöksill
    Janson...


    Det här är Leif Mannerströms recept på Janssons Frestelse och det är den Janssons jag gör mest. Helt enkelt för att jag tycker att det är den är den allra godaste Janssons jag har smakat.

    Janssons Frestelse enligt Leif Mannerström
    Ingredienser

    4-6 st stora potatisar
    2 st gula lökar
    200 g ansjovisfilé av skarpsill
    Peppar
    3 dl vispgrädde
    1.5 msk orökt kaviar (ex. Ejderns orökta smörgåskaviar)
    Smör


    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 180 grader.

    2. Skala och strimla potatisen.

    3. Skiva löken och stek den gyllenbrun i smör.

    4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smörad ugnsfast form. Spara några filéer till dekoration. Peppra.

    5. Blanda ihop kaviaren och grädden, slå på den.

    6. Lägg några ansjovisfiléer på toppen för garnering.

    7. Grädda i ugn i 35-40 minuter eller tills potatisen känns färdig.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.