Någon som har bra recept på sill
sillsallad
Currysill
vitlöksill
Janson
Har finskt påbrå så då är
morotslåda
Kållåda ett måste
Risgrynsgröt med saftcreme
Jag gör alltid denna sillsallad:
1 liten burk ABBAS inlagda sill (dela i bitar)häll bort spad...
3/4 burk majonnäs (den vanliga stora storleken på burk)
3-4 msk ketchup
1 hackad tomat (kan uteslutas)
2-3 hårdkokta ägg (hackas)
5-10 cm hackad purjolök
Allt blandas ihop och låt dra 1 dygn i kylen.
Ev.Garnera innan servering med ägg och tomatklyftor
SUUUPERGOD.............
Ett tips när man gör Jansson.. om man verkligen gillar ansjovissmaken så kan man ta ansjovissill istället för ansjovisfileér då det är mycket mer smak på dem... det är såå gott med Jansson... (Y)(L)
LEDIVO10 oktober 2010
Vi har inte så stort julbord, men ser till att allas favoriter är med.
Det som är allas favorit och alltid är med är: Julkorv, mammas
720110 oktober 2010
Här kommer ett annat recept på Sillsallad som blir kanongod.
1 burk ABBAS senapssill (160g) (såsen ska vara med)
1 creme fraishe
2-4 hackade hårdkokt ägg
finhackad rödlök
finhackad purjolök
½ -1 hackat äpple
lite grovkornig senap+lite johnnys senap(söt/stark)
Blada alla ingredienser,även såsen från senapssillen
och låt dra i kylen några timmar eller 1 dygn.
Ett måste på mitt julbord.....{snowman}{snowman}
Det vi har på julbordet är:
Bagels
feferoniknyten(för att syster älskar dem)
räkrullar(för att jag älskar dem)
rökt lax
olika ostar och kex
en julost
skinka(men inte varje år, det beror på om vi är sugna eller inte)
jansson
brännvinssill
senapssill
räkrulle(omelettrulle med krämig räkfyllning)
kokt potatis
köttbullar
prinskorv
Lantpaté med rödlöks cumberlandsås
Och godis förstås. :)
Sen äter vi alltid kalkon på annandagen. :)
The_mama97mia10 oktober 2010
Det som är absoluta måsten till julmaten är:
Värmlandskorv, brunkål, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons och Anna-Lisas Kålrotslåda
Sen gillar jag en fräsch rödkålssallad som ngn tipsade om ovan.
Grönkålsstuvning är också toppen men det brukar det nog bli på juldagen.
720110 oktober 2010
Skrivet av mama97mia den 10 okt 2010
Det som är absoluta måsten till julmaten är:
Värmlandskorv, brunkål, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons och Anna-Lisas Kålrotslåda
Sen gillar jag en fräsch rödkålssallad som ngn tipsade om ovan.
Grönkålsstuvning är också toppen men det brukar det nog bli på juldagen.
Testa att tillsätta ½-1 dl ljus sirap i smeten, det blir så gott.
Gjorde kålrotslåda häromdagen, det är himelskt gott.(Y)
720110 oktober 2010
puff
MammaModesty11 oktober 2010
Skrivet av mama97mia den 10 okt 2010
Det som är absoluta måsten till julmaten är:
Värmlandskorv, brunkål, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons och Anna-Lisas Kålrotslåda
Sen gillar jag en fräsch rödkålssallad som ngn tipsade om ovan.
Grönkålsstuvning är också toppen men det brukar det nog bli på juldagen.
Ser att det förekommer värmlandskorv på ditt julbord.. gör du den själv?? annars har jag recept på smeten men efter som jag oftast steker pannbiffar (då heter korvbullar) så har jag lagt in receptet under korvbullar... =)
men för 17, hela mitt långa inlägg bara togs bort {angry-annoyed} *morr*
aja, tydligen får man ej länka till andra recept utanför forumet då eller ? knasigt....
sök på Krukost (google) , får upp många goda recpet, som låter som den jag gjorde *mums*
(Ernst´s , var väldigt likt)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sherrysill (vår favvo på storhelgs-bordet)
2 brk matjesill , i 2-3 cm bitar (vanliga storleken på konserv, ej stora glasburkarna)
1 dl ketchup
2 msk vatten
2 msk curry
½ dl socker
½ tsk vitpeppar
1 dl finhackad röd lök
3 msk finhackad dill
2 msk sherry
- Blanda ihop allt i en burk med lock.
- Låt stå 2-3 dagar innan den ätes. (kan gå om du missat göra den, efter 1 dag, men bäst o dra)
Den blir kryddig o rätt stark, o mkt röra , mums !
Vintersalladen kommer recept på snart, har ej fått det ännu.
Låt er väl smakas {kiss}
soccermum14 oktober 2010
TACK elsklingen :)
boz196514 oktober 2010
Mitt julbord är traditionellt skånskt/danskt.
Skinkan ska vara där och knaperstekt flæskesteg likaså.
Både brunkål och rödkål är självklarheter.
Små "kryddpepparspetsade" julköttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sillsallad, minst 5 olika sorters inlagd sill, stekt sill i lök och ättika, ägghalvor, potatis, ris à-la malta med saftsås och en massa annat som garanterat får gästerna att knäppa upp byxknapparna innan de sätter sig till ro i soffan och faller i matkoma med Kalle Anka tjattrandes i teven. :D
Men INTE lutfisk - jag hatar lutfisk!!! {sick}
kicki9114 oktober 2010
Äggost är ett måste på vårt julbord, gärna med björnbärssylt till.
elsklingen14 oktober 2010
Skrivet av soccermum den 14 okt 2010
TACK elsklingen :)
{hug-left} {hug-right} vassegoo
Jo, vi har börjat äta Lutfisk på juldagen istället, som ensamrätt
(el nån dag senare, iaf runt julen) .
Den kommer inte i skymundan då, för det var det sista som serverades, ensamt, o alla var såååå mätta redan....
Började inte gilla det förrän som vuxen..... speciell doft, men lööööööve it nu !
Såklart klassiska tillbehör:
kokt potatis
gröna ärtor
härlig vitsås
mortlad kryddpeppar
o en dutt skånsk senap :p
puh, saliverar bara jag skriver om det !!.... haha....
edit , glömde en kram !
mrboy15 oktober 2010
börjar med de saker som inte framhållts tidigare
Vi brukar alltid ha katrinplommon med pommeransskal, bra för att hålla igång matsmältningen iom, sen har vi waldorf salad, rört smär ansjovissmör och vitlökssmör, fikonmarmelad, stilton, roqford och någon kitost, vörtbröd, senap enligt hemligt familjerecept(jag är den i generationen 70-80talet som har fått receptet, innan dess var det min morbror, innan honom morfars bror, innan dess morfars mor, sen är historien höljd i dunkel), sen är det skinka, leverpastej, kalvsylta, pressylta, prinskorv julkorv, salami, medwurst, pastrami, ägghalvor, sju sorters sill, sillsallad, grönsallad, potatis, doppa, brunkål rödkål långkål, brysselkål edamer (givetvis), cheddar, gräddost, skinksvålen är det alltid krig om, min hustru vill inte se den så jag brukar äta den när jag lagar:))
ungefär:)
edit: glömde jansson, det gör man ju bara inte, skäms mig:)
boz196515 oktober 2010
Skrivet av solvik207 den 18 sep 2010
Någon som har bra recept på sill
sillsallad
Currysill
vitlöksill
Janson...
Det här är Leif Mannerströms recept på Janssons Frestelse och det är den Janssons jag gör mest. Helt enkelt för att jag tycker att det är den är den allra godaste Janssons jag har smakat.
Janssons Frestelse enligt Leif Mannerström
Ingredienser
4-6 st stora potatisar
2 st gula lökar
200 g ansjovisfilé av skarpsill
Peppar
3 dl vispgrädde
1.5 msk orökt kaviar (ex. Ejderns orökta smörgåskaviar)
Smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skala och strimla potatisen.
3. Skiva löken och stek den gyllenbrun i smör.
4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smörad ugnsfast form. Spara några filéer till dekoration. Peppra.
5. Blanda ihop kaviaren och grädden, slå på den.
6. Lägg några ansjovisfiléer på toppen för garnering.
7. Grädda i ugn i 35-40 minuter eller tills potatisen känns färdig.
Någon som har bra recept på sill
sillsallad
Currysill
vitlöksill
Janson
Har finskt påbrå så då är
morotslåda
Kållåda ett måste
Risgrynsgröt med saftcreme
Jag gör alltid denna sillsallad:
1 liten burk ABBAS inlagda sill (dela i bitar)häll bort spad...
3/4 burk majonnäs (den vanliga stora storleken på burk)
3-4 msk ketchup
1 hackad tomat (kan uteslutas)
2-3 hårdkokta ägg (hackas)
5-10 cm hackad purjolök
Allt blandas ihop och låt dra 1 dygn i kylen.
Ev.Garnera innan servering med ägg och tomatklyftor
SUUUPERGOD.............
(Y)
Helstekt kalkon á la Ingelsta
Ingen jul utan denna sill.... Den godaste Senapssill jag ätit... min svärmor som jobbat i affär där de gjorde denna har delat med sig av receptet...
Senapssill
Någon som har bra recept på sill
sillsallad
Currysill
vitlöksill
Janson
Jättegott och lätt att tillaga (Y)
Jansson den godaste?
Ett tips när man gör Jansson.. om man verkligen gillar ansjovissmaken så kan man ta ansjovissill istället för ansjovisfileér då det är mycket mer smak på dem... det är såå gott med Jansson... (Y)(L)
Vi har inte så stort julbord, men ser till att allas favoriter är med.
Det som är allas favorit och alltid är med är:
Julkorv, mammas
Här kommer ett annat recept på Sillsallad som blir kanongod.
1 burk ABBAS senapssill (160g) (såsen ska vara med)
1 creme fraishe
2-4 hackade hårdkokt ägg
finhackad rödlök
finhackad purjolök
½ -1 hackat äpple
lite grovkornig senap+lite johnnys senap(söt/stark)
Blada alla ingredienser,även såsen från senapssillen
och låt dra i kylen några timmar eller 1 dygn.
Ett måste på mitt julbord.....{snowman}{snowman}
Bagels
Feferoniknyten
Heta räkrullar
Räkrulle
White chocolate peanut butter cups
Wanjas knäck
Elenas knäck-kakor
Och den 26:e
Jul kalkonen
Det vi har på julbordet är:
Bagels
feferoniknyten(för att syster älskar dem)
räkrullar(för att jag älskar dem)
rökt lax
olika ostar och kex
en julost
skinka(men inte varje år, det beror på om vi är sugna eller inte)
jansson
brännvinssill
senapssill
räkrulle(omelettrulle med krämig räkfyllning)
kokt potatis
köttbullar
prinskorv
Lantpaté med rödlöks cumberlandsås
Och godis förstås. :)
Sen äter vi alltid kalkon på annandagen. :)
Det som är absoluta måsten till julmaten är:
Värmlandskorv, brunkål, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons och
Anna-Lisas Kålrotslåda
Sen gillar jag en fräsch rödkålssallad som ngn tipsade om ovan.
Grönkålsstuvning är också toppen men det brukar det nog bli på juldagen.
Det som är absoluta måsten till julmaten är:
Värmlandskorv, brunkål, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons och
Anna-Lisas Kålrotslåda
Sen gillar jag en fräsch rödkålssallad som ngn tipsade om ovan.
Grönkålsstuvning är också toppen men det brukar det nog bli på juldagen.
Testa att tillsätta ½-1 dl ljus sirap i smeten, det blir så gott.
Gjorde kålrotslåda häromdagen, det är himelskt gott.(Y)
puff
Det som är absoluta måsten till julmaten är:
Värmlandskorv, brunkål, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons och
Anna-Lisas Kålrotslåda
Sen gillar jag en fräsch rödkålssallad som ngn tipsade om ovan.
Grönkålsstuvning är också toppen men det brukar det nog bli på juldagen.
Ser att det förekommer värmlandskorv på ditt julbord.. gör du den själv?? annars har jag recept på smeten men efter som jag oftast steker pannbiffar (då heter korvbullar) så har jag lagt in receptet under korvbullar... =)
Korvbullar
*puffar en juligt mysig tråd* :) (L)
men för 17, hela mitt långa inlägg bara togs bort {angry-annoyed} *morr*
aja, tydligen får man ej länka till andra recept utanför forumet då eller ? knasigt....
sök på Krukost (google) , får upp många goda recpet, som låter som den jag gjorde *mums*
(Ernst´s , var väldigt likt)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sherrysill (vår favvo på storhelgs-bordet)
2 brk matjesill , i 2-3 cm bitar (vanliga storleken på konserv, ej stora glasburkarna)
1 dl ketchup
2 msk vatten
2 msk curry
½ dl socker
½ tsk vitpeppar
1 dl finhackad röd lök
3 msk finhackad dill
2 msk sherry
- Blanda ihop allt i en burk med lock.
- Låt stå 2-3 dagar innan den ätes. (kan gå om du missat göra den, efter 1 dag, men bäst o dra)
Den blir kryddig o rätt stark, o mkt röra , mums !
Vintersalladen kommer recept på snart, har ej fått det ännu.
Låt er väl smakas {kiss}
TACK elsklingen :)
Mitt julbord är traditionellt skånskt/danskt.
Skinkan ska vara där och knaperstekt flæskesteg likaså.
Både brunkål och rödkål är självklarheter.
Små "kryddpepparspetsade" julköttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sillsallad, minst 5 olika sorters inlagd sill, stekt sill i lök och ättika, ägghalvor, potatis, ris à-la malta med saftsås och en massa annat som garanterat får gästerna att knäppa upp byxknapparna innan de sätter sig till ro i soffan och faller i matkoma med Kalle Anka tjattrandes i teven. :D
Men INTE lutfisk - jag hatar lutfisk!!! {sick}
Äggost är ett måste på vårt julbord, gärna med björnbärssylt till.
TACK elsklingen :)
{hug-left} {hug-right} vassegoo
Jo, vi har börjat äta Lutfisk på juldagen istället, som ensamrätt
(el nån dag senare, iaf runt julen) .
Den kommer inte i skymundan då, för det var det sista som serverades, ensamt, o alla var såååå mätta redan....
Började inte gilla det förrän som vuxen..... speciell doft, men lööööööve it nu !
Såklart klassiska tillbehör:
kokt potatis
gröna ärtor
härlig vitsås
mortlad kryddpeppar
o en dutt skånsk senap :p
puh, saliverar bara jag skriver om det !!.... haha....
edit , glömde en kram !
börjar med de saker som inte framhållts tidigare
Vi brukar alltid ha katrinplommon med pommeransskal, bra för att hålla igång matsmältningen iom, sen har vi waldorf salad, rört smär ansjovissmör och vitlökssmör, fikonmarmelad, stilton, roqford och någon kitost, vörtbröd, senap enligt hemligt familjerecept(jag är den i generationen 70-80talet som har fått receptet, innan dess var det min morbror, innan honom morfars bror, innan dess morfars mor, sen är historien höljd i dunkel), sen är det skinka, leverpastej, kalvsylta, pressylta, prinskorv julkorv, salami, medwurst, pastrami, ägghalvor, sju sorters sill, sillsallad, grönsallad, potatis, doppa, brunkål rödkål långkål, brysselkål edamer (givetvis), cheddar, gräddost, skinksvålen är det alltid krig om, min hustru vill inte se den så jag brukar äta den när jag lagar:))
ungefär:)
edit: glömde jansson, det gör man ju bara inte, skäms mig:)
Någon som har bra recept på sill
sillsallad
Currysill
vitlöksill
Janson...
Det här är Leif Mannerströms recept på Janssons Frestelse och det är den Janssons jag gör mest. Helt enkelt för att jag tycker att det är den är den allra godaste Janssons jag har smakat.
Janssons Frestelse enligt Leif Mannerström
Ingredienser
4-6 st stora potatisar
2 st gula lökar
200 g ansjovisfilé av skarpsill
Peppar
3 dl vispgrädde
1.5 msk orökt kaviar (ex. Ejderns orökta smörgåskaviar)
Smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skala och strimla potatisen.
3. Skiva löken och stek den gyllenbrun i smör.
4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smörad ugnsfast form. Spara några filéer till dekoration. Peppra.
5. Blanda ihop kaviaren och grädden, slå på den.
6. Lägg några ansjovisfiléer på toppen för garnering.
7. Grädda i ugn i 35-40 minuter eller tills potatisen känns färdig.