- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Har funnits på vårt julbordet i många år...
Instruktioner
- Ugn 200 - 220 grader.
Smörj en ugnssäker form, gärna folieform.
- Strimla potatisen i tunna strimlor.
Skala löken och hacka eller strimma tunna i strimlor.
- Lägg ett lager strimlad potatis i botten på formen.
Lägg på löken och ansjovisfiléerna.
- Täck med ytterligare ett lager strimlad potatis
Klicka på margarinet, salta och peppra.
- Låt stå i ugnen i 15 min.
Häll över grädden och laken.
Grädda ytterligare tills potatisen känns genomkokt.
Täck med folie om den blir för mörk.
- Bra att frysa in.
Ta fram den i god tid innan den ska serveras.
Tinas i ugnen med mjölk på svag värme.
Publicerat den
15 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna Jansson blev inte så fet som den jag brukade göra förr. Ett STORT plus alltså! dessutom var smaken precis som den skulle vara för att förgylla julbordet! Bo
hej, jag såg i en kok bok att man kan steka potatis lite i en stekpanna innan man läger den i ungsformen, så det är ett litet tips för att få potatisen lite krispigare!:)
Utan tvekan det godaste jansson jag någonsin ätit! Klockren femma får den av mig :)