Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredagsspett med avocadosallad

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Enkelt, lätt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär loss filén från skinnet och ta bort eventuella ben. Skär laxen tvärs över i centimetertjocka skivor och trä upp dem på spett tillsammans med citronklyftor. Använd helst 2 spett per fiskbit så går inte fisken sönder.
  2. Blanda olivolja och rikligt med citronpeppar och pensla fisken. Låt den ligga svalt medan salladen blandas.
  3. Dela avocadon, ta bort kärnan och gröp ur den. Strimla salladen och skär tomaterna i bitar. Blanda grönsakerna och smaksätt med salladskrydda. Ringla över lite olivolja.
  4. Grilla spetten 2-3 minuter/sida tills laxen är genomstekt utan att ha blivit torr. Salta.
  5. Servera med majonnäs smaksatt med lite mangochutney!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.