Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad bläckfisk

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En klassiker som serveras på varje grekisk taverna med självaktning. Det går utmärkt att använda fryst bläckfisk som man hittar i de svenska frysdiskarna. Men det måste vara den lilla tioarmade bläckfisken, så kallad kalamari.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kalamarin. Skölj och torka den på hushållspapper. Är den stor, skär i den mindre bitar så det bildas ringar.
  2. Blanda vetemjöl med salt och peppar i en platspåse. Lägg i kalamaribitarna och skaka så att mjölet fastnar på fiskbitarna.
  3. Fritera bitarna i het olja tills de fått en spröd gyllenbrun yta. Servera genast med citronklyftor och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.