Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad surdeg med tångkaviar, rödlök och syrad havrefraiche

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frasig frestelse som man bara vill ha mer av. Kanske göra dubbel sats och äta som varmrätt om du är riktigt sugen en dag? För en sak är säker, den här rätten ger mersmak. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havrefraichen med rivet citronskal. Klicka upp vackert på tallrikar och toppa med tångkaviar och hackad rödlök.
  2. Värm generöst med olja i en fritös eller panna. Sikta på 180 grader. Häll försiktigt ner långa längder av surdeg i den heta oljan. Fritera eller stek degen gyllenbrun i 4-5 minuter. Vänd efter halva tiden. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på ett hushållspapper. Salta.
  3. Lägg upp på tallrikarna och dekorera med dillvippor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.