En god tårta som faller alla chokladälskare i smaken.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser och häll smeten i en smord form med avtagbar botten. Klä gärna formen med ugnsfolie.
- Grädda kakan 20-25 minuter i 175 grader mitt i ugnen. Se om den är färdig genom att sticka en provnål i den, det ska inte fastna smet på den.
- När kakan är färdiggräddad och har svalnat, dela den i två delar så att det blir två bottnar.
- Blanda ingredienserna till fyllningen och bred den mellan de två bottnarna.
- Vispa grädden och bred över tårtan. Skiva kiwi och vindruvor och lägg på grädden tillsammans med mandarinklyftorna. Smält blockchokladen i vattenbad och ringla den på ett bakplåtspapper. Bryt chokladen i mindre bitar när den har stelnat och ställ ner bitarna i grädden.
Publicerat den
21 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar