Ljuvligt rosa är moussen i denna drömrulle med choklad. Från Allers nr 34/09.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
- Bryt den mörka chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller i mikron.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned potatismjöl och bakpulver. Häll sist varsamt i den smälta chokladen och rör till en slät smet. Bred ut den jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra lätt över den nygräddade kakan och låt den glida ur formen för att kallna på galler under bakduk.
- Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa eller mosa jordgubbarna och blanda med florsocker. Vispa grädden. Låt gelatinbladen rinna av och smält dem därefter på svag värme i citronsaften. Rör ned i en fin stråle i jordgubbsmoset. Vänd sist ned den vispade grädden och rör moussen slät. Ställ i kylskåp en stund.
- Vänd den kalla kakbotten upp och ned på smörpapper och dra bort bakpapperet. Bred över fyllningen och rulla samman från långsidan. Låt vila kallt ca 1 timme inrullad i smörpapperet, så att fyllningen stelnar.
- Skär upp den kalla längden i bakelsebitar och toppa med lättvispad grädde och färska jordgubbar.
Publicerat den
31 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar