Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa chokladdröm

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ljuvligt rosa är moussen i denna drömrulle med choklad. Från Allers nr 34/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
  2. Bryt den mörka chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller i mikron.
  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned potatismjöl och bakpulver. Häll sist varsamt i den smälta chokladen och rör till en slät smet. Bred ut den jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra lätt över den nygräddade kakan och låt den glida ur formen för att kallna på galler under bakduk.
  4. Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa eller mosa jordgubbarna och blanda med florsocker. Vispa grädden. Låt gelatinbladen rinna av och smält dem därefter på svag värme i citronsaften. Rör ned i en fin stråle i jordgubbsmoset. Vänd sist ned den vispade grädden och rör moussen slät. Ställ i kylskåp en stund.
  5. Vänd den kalla kakbotten upp och ned på smörpapper och dra bort bakpapperet. Bred över fyllningen och rulla samman från långsidan. Låt vila kallt ca 1 timme inrullad i smörpapperet, så att fyllningen stelnar.
  6. Skär upp den kalla längden i bakelsebitar och toppa med lättvispad grädde och färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.