Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosas sommarglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Festlig och frisk hallonglass med smak av kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kexen i matberedare och hacka ihop dem med smöret. Tillsätt honungen.
  2. Klipp ut ett bakplåtspapper och täck botten i en rund form med löstagbar kant. Tryck ut smuldegen i formen, även upp på kanterna.
  3. Mosa hallonen och passera dem gärna genom en sil så att kärnorna försvinner. Bland moset med saften. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Blanda hallonmoset och kesellan. Rör i äggsmeten.
  4. Vispa grädden till ganska hårt skum och vänd ner den i krämen. Fyll pajskalet med krämen. Täck över formen och låt den stå i frysen 4-5 timmar.
  5. Tag ut formen ca ½ timme innan glassen ska serveras. Lossa formen och garnera med hallon. Strö över kokosflingor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.