Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktigt iste med vinbär

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Det här är ett perfekt iste! Du tillagar det snabbt, det fungerar som en bra törstsläckare och är samtidigt uppiggande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att fylla en istärningsbehållare med koncentrerad saft.
  2. Ställ behållaren i frysen, helst redan dagen före.
  3. Låt tebladen dra 5 min i kokande, kalkfattigt vatten. Då blir teet extra aromatiskt och mustigt. Välj en tesort med kraftig arom, tex assamte som är ett svart, indiskt te som även finns i en grön variant. Du kan också välja något annat svart, mustigt te som tex ceylon- eller darjeelingte.
  4. Skillnaden mellan svart och grönt te är att det svarta fått jäsa efter plockningen, medan grönt te bara behandlas med ånga och torkas. Vissa teer, tex Earl Grey som är ett svart te, har smaksatts med essensoljor.
  5. De röda vinbären ska vara fullmogna eftersom de är som mest aromatiska då.
  6. Häll koncentrerad vinbärssaft i en istärningsbehållare. Ställ behållaren i frysen.
  7. Skölj bären och repa av dem från stjälkarna. Lägg dem i en glaskanna och häll citronsaft över.
  8. Krossa kanelstången och blanda med tebladen. Häll över 2,5 dl kokande vatten. Låt teet svalna.
  9. Lägg saftistärningarna i en glaskanna. Sila det kalla teet och häll även det i kannan.
  10. Fyll på med mineralvatten.
  11. Dekorera glasen med citronskivor, vinbärsklasar och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.