En härligt läskande cheesecake att njuta av en varm sommardag! Den tar visserligen en del tid att göra, men dess tropiska skönhet kommer inte att göra dig besviken.
Instruktioner
- Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Häll den krossade ananasen i en sil eller durkslag och låt den rinna av. Spara ananassaften.
- Pressa cottage chessen genom en sil och låt den rinna av riktigt.
- Rör ner gelatinpulvret i ½ dl av ananasjuicen och låt pulvret stå och svälla 1 min. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen med gelatinblandningen i en kastrull med hett vatten.
- Vispa samman äggulor och socker i vattenbad. Hetta upp blandningen sakta tills den tjocknar, dra sedan bort kastrullen från värmen. Rör ner gelatinet i äggsmeten och ställ skålen åt sidan.
- Vispa i en stor skål cottage cheese, cream cheese och citronjuice fluffig och smidig. Tillsätt sakta ägg- och gelatinblandningen samt den avrunna krossade ananasen. Rör om så att allt blir väl blandat.
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar, tillsätt gradvis florsockret och vispa tills vitorna bildar styva toppar. Vänd ner äggviteskummet i ostsmeten.
- Vispa grädden hårt och vänd ner gräddvispet i ostsmeten.
- Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Ställ in formen i kylen tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
- Blanda gelatin och lättdryck i en stor mugg och låt pulvret stå och svälla 1 min. Lös upp gelatinet som ovan. Låt gelatinblandningen stå och bli halvt stelnat i kylskåpet.
- Skiva bananerna och täck cheesecaken med skivorna. Ös skedvis av den halvt stelnade gelatinglasyren över bananskivorna. Ställ in cheesecaken i kylen tills glasyren stelnat helt.
- Ät och njut!
Publicerat den
6 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar