Lättgjord och försvinnande god cheesecake! Jag använde små chokladlinser, men finhackad mörk choklad går också bra.
Instruktioner
- Krossa kexen och rör samman med margarinet. Tryck ut massan i en springform, ca 23 cm i diameter.
- Blanda saft och vatten i en stor mugg. Rör i gelatinpulvret och låt det svälla medan du rör ihop fyllningen.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, créme fraiche och vaniljsocker. Vispa smeten slät. Tillsätt saft- och gelatinblandningen i en fin stråle under fortsatt vispning.
- Hacka chokladen och vänd ner hacket i fyllningen. Häll fyllningen över kexbottnen och låt cheesecaken stå i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Pudra över kakao eller O'boy pulver då cheesecaken ska serveras.
- Ät och njut!
Publicerat den
27 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan varmt rekommendera denna cheesecaken!
Har provat göra denna ikväll, men blev lite besviken att den frysta cheesecaken bara skulle stå i kylen. Känner att jag blev lite lurad av rubriken. Hoppas på att smaken blir bra iaf. Ska äta den imorgon :)