Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst apelsintårta

 
  • Serverar: 9 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Istället för digestivekex använder vi krossade pepparkakor och citronen är utbytt mot apelsin. Även om den innehåller en del fett, känns den otroligt uppfriskande och är en perfekt avrundning på julaftonsmiddagen. Ett måste i år!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram tre bunkar. Vispa äggvitor med en elvisp hårt i den ena. Blanda äggulorna med socker, vaniljsocker, rivet skal och saft från apelsinen samt crème fraiche i den andra. Vispa vispgrädde relativt hårt i den tredje.
  2. Blanda ner grädden i äggulesmeten och vänd till sist ner äggvitorna.
  3. Häll över smeten i en springform (ca 24 cm i diameter) och riv över pepparkakorna. Ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
  4. Ta fram tårtan en stund innan servering och garnera gärna med skivade apelsiner!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.