Väldigt, väldigt fräscht och gott!
Instruktioner
- Smula kexen fint och sprid ut hälften av smulorna i i botten på en pajform, 24-28 cm i diameter. Välj gärna en form med löstagbar kant så slipper du servera kakan i formen.
- Mosa blåbären tillsammans med socker, vanilj och färskost.
- Knäck äggen och separera vitor från gulor.
- Vispa ner äggulorna i blåbärsmoset.
- Vispa grädden för sig i en bunke.
- Vispa vitorna till hårt skum och vänd sedan ner den vispade grädden och därefter de vispade äggvitorna försiktigt i blåbärssmeten.
- Häll smeten i formen och strö resten av smulorna över ytan. Dekorera med några blåbär, täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.
- Tag fram kakan ca. 30 min, och låt tina något i kylskåp innan den serveras.
Publicerat den
3 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar