Här är en cheesecake för er som älskar cappuccino och tobleronechoklad.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare och tillsätt flytande margarin. Kör till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i en springform, ca 22-23 cm i diameter. Förgrädda bottnen i ca 10 min. Låt bottnen stå och svalna medan du gör fyllningen.
- Vispa färskosten smidig med elvisp. Tillsätt äggen ett åt gången. Vispa kraftig efter vart tillsatt ägg.
- Tillsätt kesellan och vaniljsockret och vispa smeten smidig.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Koka upp vattnet och häll i cappuccinopulvret och rör om. Smält gelatinbladen i den varma kaffeblandningen. Rör om med visp så att det inte bildas gelatinklumpar.
- Häll i kaffe- och gelatinblandningen i en fin stråle under vispning i ostsmeten.
- Fyll formen med ostsmeten och låt den stå i kylen över natten. Om du vill göra cheesecaken festlig kan du smälta choklad och ringla över eller dekorera med chokladströssel.
- Mums!
Publicerat den
15 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar