Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst chokladmarängtårta

 
Skriv ut

Mango och ananas är gott och friskt till den lite söta marängtårtan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda kakao och socker och tillsätt till äggvitorna under vispning.
  2. Rita två rundlar som är 23 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm runt om eftersom de flyter ut under gräddning. Grädda i 1 timme. Stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen över natten.
  3. Glass Vispa ihop äggulor, florsocker, konjak och kakao. Vispa grädden och rör ner i smeten tillsammans med kesella.
  4. Lägg en marängbotten i en form. Fyll på med glassmet och lägg på den andra bottnen. Frys in i 4 timmar. Ta ur tårtan ur formen och sikta över kakao.
  5. Servera med mango och ananas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.