- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut
Så god, allt som behövs till en kopp kaffe.
Instruktioner
- Riv mandelmassan, tillsätt äggen och rör till en jämn och porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet.
- Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av en rund form, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna något. Stjälp upp den och ta bort pappret.
- Smält chokladen i vattenbad. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen, därefter kallt kaffe och ev. konjak.
- Vispa vitorna till fast skum och vänd ner det. Vispa grädden och rör ner den till sist. Klä formen med plastfolie och lägg tillbaka den kalla tårtbottnen i formen. Häll i moussekrämen. Täck formen och låt den stå i frysen 4 timmar eller längre.
- Tårtan kommer bäst till sin rätt, nätt och jämnt tinad. Låt formen stå täckt i kylskåp ca 45 minuter eller lägg upp tårtan på fat och låt den stå i rumstemperatur ca 15 minuter.
- Garnera tårtan med flagad choklad och mandel.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god. Tre bitar försvann lätt ner i magen. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.