Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst citronsufflé Limoncello

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Efter tre timmar i frysen är citronsufflén halvfryst och färdig att servera. Vill du ha den förberedd och färdig i frysen längre tid tas den i stället fram och tempereras 20 minuter inför serveringen. Ur Allt om Mat Sommarspecial 2006.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka hälften av sockret i vattnet tills det är lätt ljusbrunt, ca 10 minuter. Häll sockerkaramellen i botten på 6 formar eller koppar.
  2. Vispa grädden. Vispa gulorna med resten av sockret, tillsätt citronsaft, citronskal och likör och vispa någon minut till. Vänd ned vispgrädden och fördela krämen i formarna. Frys dem 3 timmar eller längre.
  3. Doppa formarna i hett vatten och stjälp upp suffléerna. Garnera med citronskal och stänk över några droppar likör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.