Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst snickersmoussetårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här Snickersmoussetårtan är lika god som den låter och kan förvaras i frysen i minst 1 månad. Perfekt att ta fram när du får oväntat besök. Laktosfri och äggfri. Vill du göra den glutenfri så minska till 100 g smör och använd glutenfria digestivekex istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut i en pajform eller springform.
  2. Jordnötsmousse: Hacka chokladen fint och blanda ihop med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
  3. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Häll ner jordnötsmoussen i formen och ställ in i frysen i ca 3 timmar.
  4. Ta ut tårtan 30 minuter innan servering och ringla över chokladsås samt strö över hackade jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.