Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyra små Sandvikare

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sandwichassiett var en vanlig förrätt under 1950 och 1960 talen. Min mamma bjöd gärna på dem när vi hade gäster...”Små Sandvikare” kom det försvenskade namnet att bli. Här fyra klassiska, en med pastej, en med lax, en med räkor och en med ost. Även vi barn gillade "sandvikarna"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stansa ut runda smörgåsar ur brödskivorna med ett runt mått eller ett glas. Bred brödet med smörgåsmargarin och lägg ett litet sallatsblad på varje.
  2. Laxsandwich: Rulla laxskivorna till rosor. Lägg en ros på fyra rundlar av rågbröd. Klicka på hovmästarsås och dekorera med dillvippa och en liten klyfta av lime eller citron.
  3. Ostsandwich: Lägg en tjock skiva ädelost på fyra rundlar av kavring. Dekorera med en halv rädisa och en oliv på tandpetare.
  4. Räksandwich: Lägg en smal klyfta hårdkokt ägg på fyra rundlar av vitt bröd. Spritsa på en klick majonnäs på varje. Lägg fem räkor på varje. Dekorera med dillvippa och färsk körvel.
  5. Leverpastejsandwich: Lägg en trekantig skiva leverpastej på fyra rundlar av rågbröd. Lägg på en tomatklyfta och en gurkskiva. Dekorera med persiljekvist.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • popik 24 mars 2009

    En väldigt trevlig förrätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.