Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God lättlagad hovmästarsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt god och lättlagad hovmästarsås till alla former av lax och skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop salt, peppar, socker och senap. (Jag föredrar Dijonsenap för lite mer smak men all osötad slät senap fungerar.)
  2. Rör ner först äggulan och sedan vinägern. Vispa tills allt är väl blandat. Tillsätt oljan lite i taget under kraftig vispning så att såsen inte skär sig. Såsen är färdig när den är jämn och blank.
  3. Rör ner den hackade dillen och låt såsen stå svalt minst 45 minuter.
  4. Såsen håller sig fint i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.