Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goi Cuon- sommarrullar med räkor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Prova att äta sommarrullar på vietnamesiskt vis. En underbar smak upplevelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg risnudlarna i kallt vatten minst 30 minuter före beredning. Sila bort vattnet och häll kokande vatten över nudlarna, rör om och sila. Låt svalna ordentligt. Skala räkorna. Gör en tunn omelett på de två äggen och en gnutta vatten, stekt i lite olja. Strimla kött, gurka, omelett och sallad. Hacka koriander och basilika och lägg varje ingrediens, även böngroddarna i separata skålar eller i små högar på en skärbräda.
  2. Fyll en bunke med varmt men ej kokhett vatten. Blöt ett rispapper i taget genom att snurra det på högkant i det varma vattnet. Du ser och känner när det mjuknar, det går fort. Lägg papperet på en ren, plan yta.
  3. Nu gäller det att arbeta så snabbt som möjligt så att inte papperet fastnar! Lägg tre räkor på rad, några cm från sidan av papperet. Lägg på en strimla vardera av kött, omelett och gurka. Placera lite sallad, groddar, basilika och koriander ovanpå. Täck med en nypa risnudlar.
  4. Vik in kanten av rispapperet mot innehållet. Fatta tag om kanterna på sidorna och vik dessa över innehållet. Håll stadigt och börja rulla. Försök att få en jämn och fast rulle. Det kan vara svårt i början men det går fort att lära sig.
  5. Fisksås: Skär chilin i ringar, ta bort alla frön, spara 1/3 till garnering. Mortla eller finhacka chili, vitlök och socker så att du får en pasta. Tillsätt varmt vatten, rör så att sockret löser sig. Tillsätt limejuice och fisksås. Låt stå och dra minst 10 minuter före servering.
  6. Servera rullarna med fisksåsen, doppa rullen ordentligt i fisksåsen och njuuut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.