Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsrutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Enkelt matbröd i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll över lite vatten och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt resten av vattnet, mjukt matfett, salt, sirap, kesella, grahamsmjöl och vetemjölet. Arbeta degen väl, 5 minuter i maskin, och låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla eller platta ut degen i en stor smord långpanna, 30x40 cm. Strö över grahamsmjöl och skär degen i rutor med vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225° ca 15 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.