- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Komplettera med en god brödbit eller några kokta potatisar.
Gott att dricka till:
Bodega Lurton pinot grigio (6193) Argentina, 64 kronor.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
Koka upp rikligt med vatten.
Skölj blomkålen och dela i buketter. Skär stammen i mindre bitar. Sjud ett par minuter. Låt ånga av ordentligt.
- Strimla skinkan fint.
Ansa purjon och skiva tunt.
Strimla basilikan.
Blanda skinkan, purjon, osten, basilikan och grädden till en röra. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut blomkålen i ugnssäker form eller i en liten långpanna. Skeda över skinkröran. Gratinera cirka 10 minuter i ugnen. Täcket behöver bara få fin färg.
- Fixa tomatsalladen under tiden. Skiva tomaterna. Salta och droppa över olivoljan. Lite strimlad basilika eller någon annan ört gör inte bort sig här heller. Servera till blomkålen.
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar