Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad blomkål med tomatsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Komplettera med en god brödbit eller några kokta potatisar. Gott att dricka till: Bodega Lurton pinot grigio (6193) Argentina, 64 kronor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Koka upp rikligt med vatten. Skölj blomkålen och dela i buketter. Skär stammen i mindre bitar. Sjud ett par minuter. Låt ånga av ordentligt.
  2. Strimla skinkan fint. Ansa purjon och skiva tunt. Strimla basilikan. Blanda skinkan, purjon, osten, basilikan och grädden till en röra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut blomkålen i ugnssäker form eller i en liten långpanna. Skeda över skinkröran. Gratinera cirka 10 minuter i ugnen. Täcket behöver bara få fin färg.
  4. Fixa tomatsalladen under tiden. Skiva tomaterna. Salta och droppa över olivoljan. Lite strimlad basilika eller någon annan ört gör inte bort sig här heller. Servera till blomkålen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.