Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I medelhavsköket är fänkålen en mycket populär grönsak med sin milda, goda anissmak. Prova att laga den på detta enkla, läckra sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fänkålen. Skär bort de gröna bladen, hacka några och spara dem till garnering. Ansa fänkålen, halvera den och lägg den i en ångkokningsinsats eller i ett durkslag över kokande vatten. Lägg på locket och ångkoka tio minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skär ett kryss i skalet. Skålla och skala tomaterna och skär dem i tunna strimlor.
  3. Rör ihop parmesanost, ströbröd och crème fraiche i en skål. Tillsätt så mycket mjölk att krämen blir smidig men fortfarande är fast. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och timjan.
  4. Smörj en ugnsfast form med smör eller olja. Lägg fänkålshalvorna med snittytan upp i formen. Klicka på parmesankrämen och lägg tomatstrimlorna ovanpå. Häll buljongen i formen och baka i ugnen 30-40 minuter. Strö över de hackade fänkålsbladen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.