I medelhavsköket är fänkålen en mycket populär grönsak med sin milda, goda anissmak. Prova att laga den på detta enkla, läckra sätt.
Instruktioner
- Skölj fänkålen. Skär bort de gröna bladen, hacka några och spara dem till garnering. Ansa fänkålen, halvera den och lägg den i en ångkokningsinsats eller i ett durkslag över kokande vatten. Lägg på locket och ångkoka tio minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skär ett kryss i skalet. Skålla och skala tomaterna och skär dem i tunna strimlor.
- Rör ihop parmesanost, ströbröd och crème fraiche i en skål. Tillsätt så mycket mjölk att krämen blir smidig men fortfarande är fast. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och timjan.
- Smörj en ugnsfast form med smör eller olja. Lägg fänkålshalvorna med snittytan upp i formen. Klicka på parmesankrämen och lägg tomatstrimlorna ovanpå. Häll buljongen i formen och baka i ugnen 30-40 minuter. Strö över de hackade fänkålsbladen och servera.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar