Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad frukt med kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kiwin och skär den i bitar. Dela druvorna och pilla bort kärnorna. Snoppa och dela jordgubbarna i fyra delar. Blanda all frukt med 1 dl socker.
  2. Sätt ugnen på grill. Fördela frukten i ugnsfasta portionsskålar eller ett större fat. Lägg äggulor, vin och 1 msk socker i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Vispa oavbrutet på medelstark värme tills en tjock krämig sås bildats.
  3. Skeda såsen över frukten och strö över kokosflingorna. Sätt in i ugnen på ett galler mitt i ugnen i 4-5 minuter. Frukten är gratinerad när ytan har fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.