Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fruktsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fruktsallad i ugnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa jordgubbarna. Skala kiwin. Skiva jorgubbar och kiwi. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär loss hinnfria klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Lägg frukt och bär i en skål.
  2. Blanda samman marinaden och häll den över. Låt stå kallt ett par timmar.
  3. Sila av marinaden i en kastrull. Koka ihop tills hälften återstår. Häll i grädden. Vispa i gulorna. Sjud såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt ev med socker.
  4. Fördela frukten i ugnssäkra portionsformar. Häll såsen över. Gratinera i ugn vid 250ºC eller under grillelementet 2-3 min, tills ytan får fin färg. Sikta över florsocker och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.