Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad kronärtskocka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En riktigt härlig och annorlunda rätt, och fantastisk god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ta stjälkarna från skockorna och låt dem koka 30-40 minuter (tills bladen släpper). Skala sedan av bladen och ta fram botten.
  2. Sätt ugnen på stark övervärme. Smörj en ugnsform med olivolja. Dela upp kronärtskockorna i grova bitar och lägg i formen.
  3. Skär fläsket i skivor och bryn det knaprigt och lägg ner purjon i slutet utan att den tar färg. Lägg i fläsket och purjon i formen och pressa över vitlöken. Strö över ost.
  4. Gratinera i ugnen tills osten smält. Avsluta med några varv från pepparkvarn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.