Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad lax i parmesanost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Serveras med Nobissås (se recept i min kokbok) lite lyxigare vardagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg lax och parmesan i en plastpåse och skaka om så att laxbitarna blandas med osten. Lägg i en smord ugnsform. Vrid lite peppar över.
  3. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Vispa den luftig med elvisp. Tillsätt äggulor, smör och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Riv i lite muskot. Låt moset svalna.
  4. Lägg i spritser och spritsa toppar runt laxen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 min tills laxen är färdig.
  5. Garnera med räkor och gräslök.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 17 februari 2011

    Den här rätten är bara så god. Blir gott med parmesanpaneringen.... / Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.