Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad sillmacka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera. Det här receptet verkar kanske knasigt men det är bara så gott! Jag blev serverad gratinerad sillmacka på Sillens dag i Simrishamn häromåret, det här är min variant. En riktig omega-3-macka. /Kristina Eriksson Receptet kommer från boken Nyttiga fetter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka 4 ägg i 7 minuter. Låt äggen svalna och skär dem i skivor.
  2. Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg de skivade äggen ovanpå. Lägg på avrunnen löksill.
  3. Skilj gulan från vitan. Blanda gulan med majonnäsen i en djup tallrik. Salta och peppra. Vispa äggvitan till hårt skum. Blanda försiktigt ner äggvitan i majonnäsröran. Bred sufflésmeten ovanpå sillen. Gratinera tills sufflésmeten fått färg i 250 grader, det tar ca 5 minuter.
  4. Garnera med dill eller gräslök. Ät mackorna medan de är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.