Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk sallad i pitabröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta fyllda, knapriga pitabröd som dels är bröd och dels är sallad, är en favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa samman olja, citronsaft, vitlök, oregano och svartpeppar i en liten skål, till dressingen.
  2. Halvera tomaterna. Blanda sallad, tomater och oliver i en stor skål. Häll dressingen över salladen och vänd ner den försiktigt.
  3. Lägg pitabröden på en plåt. Sätt dem i ugnen ca 5 minuter tills de är genomvarma.
  4. Skär av en liten bit i toppen på varje pitabröd och pressa isär sidorna så att brödet öppnar sig. Lägg sallad i ett jämnt lager i varje ficka. Skeda över lite fetaost och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.