Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk tomatpaj med feta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Här kommer ett kanonrecept på en vegetarisk paj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och margarin. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt till en deg, gärna i en matberedare.
  2. Tryck ut pajdegen i en form, som ställs i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200. Förgrädda pajskalet ca 10 min i mitten av ugnen.
  4. Skiva tomater och lägg i botten på pajskalet. Strö över salt och oregano. Lägg på fetaosten och oliverna och strö över persiljan.
  5. Vispa samman ägg och mjölk och häll det i formen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter eller tills äggsmeten stelnat. Servera pajen något avsvalnad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annsofiem 11 oktober 2011

    Jättegod provar nästa gång med soltorkad tomat det blir lite vattnig med färska!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.