- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
God vardagsrätt med lite festlig touch! Om du inte får tag på "Liquid Smoke" rökessens, kan du använda någon grillolja med Hickorysmak. Och vispgrädde är ju godast, men matlagnings-dito funkar också. Slutligen så föredrar jag Kvibille Svart ädelost till detta, men ta din egen favorit!
Instruktioner
- Skär potatisen i 5 mm tjocka strimlor (en mandolin passar kalasbra till detta) och skiva löken.
- Fräs potatisen och löken lätt i matfettet och tillsätt sedan grädde och smulad ädelost.
Låt koka tills potatisen är mjuk (späd med lite mjölk om det blir för tjockt) och smaka av med salt och peppar.
- Skär tomaterna i 1-2 cm stora tärningar och skiva rödlöken.
Blanda ihop med dressingen och persiljan i en skål och låt stå kallt i en timme.
- Skär falukorven i 4 bitar och dela dem på längden.
Blanda 1 tsk Liquid Smoke rökessens med 3 tsk vatten enligt anvisning på flaskan och pensla falukorven med den (eller med grillolja, om det är det som du har).
Grilla (helst indirekt grillning) tills falukorven fått fin färg.
- Servera med potatisen och tomatsalladen.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mordgott!
Sparade receptet för potatisens skull och den var ju bara för god alltså...Superduper..Bra att piffa upp korven med....Tack för ett bra recept../ Inger