- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Mango, avokado och tsatzsiki. På hamburgare. Ruskigt goda blir dom här hamburgarna med salsan och avokadon till. Njut ute i solen en sommarkväll.
Instruktioner
- Börja med att hacka salladslöken. Arbeta sen ihop färsen med lök, ägg, salt och peppar till en fin färs. Forma till burgare.
Jag gjorde 6 burgare till 3 personer, så vi fick två var. Men det beror helt på hur stora man vill ha dom.
- Skala, kärna ur och finhacka mangon, gör likadant med paprikan. Blanda dem med olja, sambal olek och mynta.
- Dela avokadon, ta bort skalet och skiva i skivor.
- Lägg hamburgarna i ett halster (vi fick plats med 3 åt gången) och grilla dem på grillen cirka 5 minuter på varje sida, eller tills du ser att saften börjar komma upp. Låt dem inte bli för torra.
Det går självklart bra att steka burgarna i en stekpanna =)
Värm bröden på grillen en stund så det får en fin grillsida.
- Servera burgarna på bröd med skivad tomat, gurka, avokado, spenat. Toppa med salsa och tsatsiki. Pudra ev över lite grillkrydda.
Lycka till och njut =)
Publicerat den
27 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar